«Τα παιδιά χορεύουν πριν ακόμη μάθουν ότι δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι μουσική»

Κι όμως, αυτή η πρόταση κρύβει μία από τις μεγαλύτερες αλήθειες.

Η ομιλία μας, ο ήχος της βροχής, τα βήματα μας, ο άνεμος, ο ήχος από το νερό που τρέχει ακόμη και η κόρνα του αυτοκινήτου, όλα συνθέτουν μία μαγική μελωδία… Το μόνο που αρκεί είναι να αφεθούμε ελεύθεροι, να κλείσουμε τα μάτια, να χαμογελάσουμε και να γίνουμε πάλι παιδιά!

Ο κάθε ήχος παρασύρει τα παιδιά να αυτοσχεδιάσουν τον πιο όμορφο και αγνό χορό! Όταν όμως η παιδική φαντασία εξελιχθεί με σωστή καθοδήγηση, το αποτέλεσμα είναι μαγικό! Η δημιουργικότητα ενισχύεται και η αγάπη και ο σεβασμός για τις τέχνες αναπτύσσεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο!

Στη σχολή χορού Claudias Dance Project, η Claudia Anna και οι συνεργάτες της βοηθούν μέσα από το χορό, να αγαπήσει το κάθε παιδί τη σωματική άσκηση, την κίνηση, να αποκτήσει ρυθμό και να μάθει να λειτουργεί ομαδικά. Να συνεργάζεται, να κοινωνικοποιείται και να αγαπάει το σώμα του και τις δυνατότητές του!

Ο χορός γυμνάζει τα παιδιά ενώ παράλληλα τα διασκεδάζει! Οι μικροί χορευτές της σχολής Claudias Dance Project, συμμετέχουν στις δύο μεγαλύτερες παραστάσεις χορού της σχολής μαθαίνοντας χορογραφίες που βελτιώνουν τη μνήμη τους, αυξάνουν την αντίληψή τους, βελτιώνουν τη συγκέντρωσή τους και μαθαίνουν να επικεντρώνονται σε έναν στόχο και πάνω απ’ όλα πειθαρχούν στο σώμα και στο πνεύμα τους, με τον πιο διασκεδαστικό και ευφάνταστο τρόπο!

Σε μία εποχή όπου το κάθε παιδί παρασύρεται από την τεχνολογική εξέλιξη, ο χορός είναι η ιδανική απασχόληση! Και αυτό γιατί οι έμπειροι δάσκαλοι χορού της σχολής Claudias Dance Project καθοδηγούν τα παιδιά μέσα από το χορό να αποκτήσουν σωστή στάση σώματος και να διατηρήσουν ένα ιδανικό και υγιές σωματικό βάρος!

Ο χορός δίνει φτερά, χαρά, δύναμη! Τα παιδιά μεταμορφώνονται, εξελίσσονται και διδάσκονται να δέχονται τη διαφορετικότητα. Μαθαίνουν να χρησιμοποιούν και να εκμεταλλεύονται τις ευκολίες που τους προσφέρει το σώμα τους, αλλά πολύ περισσότερο μαθαίνουν να αγαπούν και να πορεύονται με τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες που έχει το σώμα τους, ώσπου κατανοούν την ομορφιά και τη μαγεία που κρύβει κάθε παιδί μέσα του, όντας μια μοναδική και υπέροχη ύπαρξη…!

Και μην ξεχνάμε πως «Όλα στο σύμπαν έχουν ένα ρυθμό…Όλα χορεύουν»

Ας δώσουμε λοιπόν την ευκαιρία στα παιδιά να εκφραστούν με τον πιο όμορφο τρόπο…χορεύοντας!!!