Λάτιν χοροί

Οι λάτιν χοροί προέρχονται από την Λατινική Αμερική και αποτελούνται από τους ακόλουθους 8 χορούς: rumba, cha cha cha, mambo, salsa, bachata, merengue, rock n’ roll και samba.

  Έχοντας για εφόδια την εξωτική κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής και τα χαρακτηριστικά της μουσικά ακούσματα, οι λάτιν χοροί έχουν καταφέρει να τραβήξουν την προσοχή και να μπουν στην καρδιά πολλών ανθρώπων, γενικά στην Ευρώπη και ειδικά στην Ελλάδα. Πολλοί άνθρωποι θέλουν να ασχοληθούν με το λάτιν, είτε ασχολούνται χρόνια με το χορό είτε όχι,  γιατί έχει την ιδιότητα να καλύπτει πολλά επίπεδα διάθεσης και ενέργειας ταυτόχρονα. Αυτό συμβαίνει μέσα από την ποικιλία χαρακτηριστικών που διαθέτουν όλα τα είδη προσδίδοντας μια άλλη νότα αίσθησης κάθε φορά που μεταφέρεσαι από το ένα είδος χορού στο άλλο.
  Το κάθε είδος έχει διαφορετική διάθεση, ενέργεια, κίνηση και ρυθμό. Υπάρχουν χοροί στο λάτιν που είναι γρήγοροι και συνάμα παιχνιδιάρικοι και άλλοι που είναι αργοί και ρομαντικοί. Παρ΄ότι ο καθένας διατηρεί την μοναδικότητά του υπάρχει κάποια σχέση μεταξύ αυτών των ειδών. Αυτό τους καθιστά ιδανική επιλογή για να ξεκινήσει κανείς να μαθαίνει χορό με εύκολο, διασκεδαστικό και δημιουργικό τρόπο. Η διδασκαλία πολλών διαφορετικών ειδών κατά τη διάρκεια μιας διδακτικής ώρας κρατά έντονο το ενδιαφέρον όσων έχουν επιλέξει να ασχοληθούν με το λάτιν αφού τα διάφορα μουσικά ακούσματα και οι εναλλαγές στην κίνηση μπορούν να κρατήσουν τον καθένα σε εγρήγορση.
  Πολλά από τα τραγούδια που ακούγονται μέσα στην καθημερινότητα, σε δημόσιους χώρους, στο ράδιο κτλ., είναι τραγούδια που χορεύονται λάτιν χωρίς αυτό να είναι γνωστό και γίνονται από τα αγαπημένα του κόσμου, αφού δεν είναι λίγες οι φορές που ανεβαίνουν στην κορυφή των charts.
  Με τους λάτιν χορούς μπορεί κανείς να ανακαλύψει καινούργιες πτυχές της προσωπικότητας, της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικότητας και της ζωντάνιας του. Το σημαντικότερο είναι ότι θα ανακαλύψει πόσο μπορεί να αγαπήσει τον εαυτό του και το σώμα του χορεύοντας. Όλοι μπορούν να ανακαλύψουν τον εαυτό τους μέσα από το χορό.