Τι προσφέρουν οι λάτιν χοροί.

Όπως, όλοι γνωρίζουμε ο Χορός είναι  μορφή καλλιτεχνικής και αθλητικής έκφρασης η οποία γενικά αναφέρεται στην κίνηση του σώματος, συνήθως ρυθμική και σύμφωνη με τη μουσική.

Εκτός από μορφή καλλιτεχνικής έκφρασης αποτελεί και μορφή κοινωνικοποίησης. Οι άνθρωποι, πλέον στις μέρες μας επιλέγουν να μάθουν χορό πρωτίστως, για να έρθουν σε επαφή με  νέο κόσμο, να αποκτήσουν φιλίες , να γυμναστούν αλλά και παράλληλα να μάθουν να χορέυουν.

Ο χορός δεν κοιτάει ηλικίες και φύλο!! Σε μια σχολή χορού μπορείς να συναντήσεις ηλικίες από 3 ετών μέχρι 70χρονους.

Οι λάτιν χοροί, έχουν  τόσο έντονο το  στοιχείο της κοινωνικότητας (χορέυονται σε ζευγάρια) καθως  αποτελούν, χορούς γεμάτους  χαρά, ζωντάνια, κέφι και τόση ενέργεια που  κατά την άποψη μου μπορεί ο καθένας από εμάς είτε μικρός είτε μεγάλος να χορέψει με τον δικό του μοναδικό τρόπο με μοναδικό κριτήριο, να διαθέτει τα πιο πάνω.

 

Επειδή, ακριβώς οι λάτιν χοροί χαρακτηρίζονται για την ζωντάνια και την ενέργεια τους γιαυτό τον λόγο δίνουν ώθηση και κίνητρο σε όσους μαθαίνουν, να θέλουν να μαθαίνουν και να προσπαθούν ακόμη περισσότερο για το τέλειο δυνατόν αποτέλεσμα αξιοποιώντας τις δυνατότητες τους στο μέγιστο!  Πρέπει, εντούτοις να σημειωθεί, ότι για την μάθηση λάτιν χορών δεν απαιτούνται μεγάλες ικανότητες  ή ιδιαίτερο ταλέντο παραμόνο θέληση, για τον λόγο ότι η διδασκαλία τους ξεκινά από το μηδέν και σταδιακά προχωράς  σε πιο δύσκολα βήματα και πιο απαιτητικούς  χορούς.  Για αυτό, εναπόκειται στον καθένα από εμάς, για το πόσο χρόνο θα χρειαστεί να μάθει αυτού του είδους τους χορόυς, σε συνδυασμό με το πόσο συχνά παρακολουθεί τις διδασκαλίες.

Τέλος, όσο και αν φαίνεται δύσκολο και ακατόρθωτο , ναι μπορούν όλοι οι ερασιτέχνες μαθητές αλλά και επαγγελματίες μαθητές με κόπο σκληρή δουλειά και πολλά χρόνια  χορού να αποκτήσουν πτυχία φτάνοντας το επίπεδο των επαγγελματιών χορευτών σε American Style από πιστοποιημένους αμερικάνους εξεταστές καθώς και σε  International Style από βρετανούς εξεταστές της International Dance  Teachers Association (IDTA) σε όλα τα είδη λάτιν αλλά και διεθνώνχορών.

Τότε, αν σας ενδιαφέρει πραγματικά, να ασχοληθείτε με τον χορό είτε ως χόμπι είτε επαγγελματικά,  και συγκεκριμένα με τους λάτιν χορούς δεν έχετε παρά μόνο να αρχίσετε το συντομότερο δυνατόν!!

Eνταχθείτε σε μια ομάδα και ξεκινήστε το ταξίδι για τον μαγικό κόσμο των λάτιν χορών…