Μαθήματα χορού Ζούμπα( Zumba )

Η ξεσηκωτική μουσική , η ανεβασμένη διάθεση και πολύ χορό είναι τα πρώτα πράγματα που βλέπει κάποιος σε ένα μάθημα ZUMBA!!
H ZUMBA είναι ένα είδος  χορογυμναστικής  όπου περιλαμβάνει στοιχεία aerobic , hip hop , latin (όπως salsa, mambo bachata cha cha κτλ.), χορό της κοιλιάς  ακόμα και  κινήσεις bollywood!!
Θα μπορούσε να πει κανείς πως προέκυψε τυχαία, καθώς το 1986, ο Alberto “Beto” Perez (δάσκαλος αερόμπικ) μια μέρα ξέχασε την κασέτα μουσικής για το μάθημά  του.
Έτσι έκανε μια τυχαία επιλογή ενός τραγουδιού latinαπό αυτά που είχε μαζί του προσαρμόζοντας τις κινήσεις στη μουσική αυτή! Οι μαθητές του το λάτρεψαν κι από τότε δημιουργήθηκε το ZumbaFitness.
Τα μαθήματα  Zumba καθιερώθηκαν στην Κολομβία και το 2001 έγιναν γνωστά στη Νέα Υόρκη όπου και έγιναν δημοφιλείς.
Όπως αναφερθήκαμε παραπάνω τα μαθήματα της zumba είναι ένα είδος γυμναστικής και αερόβιας άσκησης , παρ’ όλα αυτά ο ασκούμενος κινείται πάνω στο ρυθμό της μουσικής κάνοντας ταυτόχρονα χορευτικά βήματα.
Ένα μάθημα zumba προσφέρει όχι μόνο διασκέδαση αλλά σωματική και πνευματική υγεία.
Η κίνηση πάνω σε εναλλάξ ρυθμούς ( πότε αργούς , πότε γρήγορους ) προκαλεί ιδιαίτερη καύση θερμίδων.Ανάλογα με την ένταση του προγράμματος οδηγεί στην καύση 500 έως και 1000 θερμίδων. Ταυτόχρονα, το σώμα μας γυμνάζεται προκαλώντας έντονη σύσφιξη στους κοιλιακούς και τους γλουτούς.
Επίσης, τα καρδιοαναπνευστικά οφέλη που προσφέρει κάνουν την καρδιά και τους πνεύμονες να λειτουργούν καλύτερα ! Δεν προσφέρει όμως μόνο σωματικά οφέλη.
Αυτό που την καθιστά τόσο δημοφιλή και αποδεκτή είναι η ικανότητα να δημιουργεί ευχάριστο κλίμα και διάθεση στο μαθητή. Μειώνει το στρες ,χαλαρώνει το μαθητή και λειτουργεί ως ένα είδος ψυχοθεραπείας.
Όπως ο χορός, έτσι και η zumba αφού συνδέεται άμεσα μαζί του, μας φέρνει πιο κοντά με άλλα άτομα.Μέσα από τα μαθήματα κάνουμε νέους φίλους και αρχίζουμε να νιώθουμε μέλος μιας ομάδας.
Η Zumba είναι ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και όλους τους τύπους σώματος.
Κάθε μάθημα είναι ένα Party! Φορέστε άνετα ρούχα, αθλητικά παπούτσια, πάρτε μαζί σας πετσετούλα και

Join The Party!!!