Παιδικά τμήματα χορού

 

Ο χορός προσφέρει στα παιδιά μία εντελώς διαφορετική εμπειρία από ό,τι έχουν συνηθίσει.

Γνωρίζοντας πόσο σημαντικός είναι ο χορός και πόσα τα οφέλη του η σχολή μας έχει δημιουργήσει τμήματα και για τα παιδιά. Δεδομένου ότι τα παιδιά εκπροσωπούν το μέλλον δεν θα μπορούσε η σχολή μας να μην συναπαρτίζεται από αυτά. Ξεκινώντας απο την ηλικια των 3,5 ετων με μουσικοκινητική αγωγή τα παιδιά μαθαίνουν τα πρώτα τους βήματα στο χορό και ταυτόχρονα εξοικειώνονται με την μουσική.Στην ηλικία των 7 ετων ειναι πλέον ετοιμα να ενταχθούν σε παιδικά τμήματα που διδάσκονταί  λάτιν, ζούμπα και μοντέρνο χορό.

Τα παιδικά τμήματα δημιουργήθηκαν με σκοπό να προσφέρουν στα παιδιά βάσεις για να μπορέσουν να ξεκινήσουν το χορό με σωστές προδιαγραφές. Σκοπός μας είναι η εκγύμναση των παιδιών σε καινούργιες χορευτικές ικανότητες, μέσα από ένα στοχευμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα που πραγματοποιείται μέσα στη σχολή από έμπειρους δασκάλους. Ακολουθώντας πάντα αυτό το συντονισμένο πρόγραμμα, οι μικροί μας μαθητές γυμνάζονται ευχάριστα, εκτονώνοντας την συσσωρευμένη ενέργεια της ημέρας. Σημαντικό είναι ότι οι μαθητές εντάσσονται σε μια ομάδα, με την οποία μπαίνουν στην διαδικασία να κοινωνικοποιηθούν. Μέσα από την συνεργασία θέτουν στόχους, εξελίσσονται και πειθαρχούν. Μέσα από την πειθαρχία φτάνουν πιο κοντά στην κατάκτηση των στόχων τους και κατακτώντας τους στόχους τους πια νιώθουν πιο ολοκληρωμένοι και αποκτούν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση για τον εαυτό τους. Οι μαθητές μας διδάσκονται τους λατινοαμερικάνικους χορούς και το μοντέρνο μέσα από τραγούδια που τους είναι ήδη γνωστά και τους αρέσουν για να είναι ευάρεστη η διαδικασία της μάθησης.

Η εμπειρία των δασκάλων μας στα παιδικά τμήματα συμβάλλει στην βελτίωση του χαρακτήρα των μαθητών, πέρα από την συμβολή τους στην θετική χορευτική τους εξέλιξη. Οι δάσκαλοι μας είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν τα παιδιά να μάθουν και να εξωτερικεύσουν τον καλύτερο τους εαυτό μέσα από το χορό.

  Ο χορός λοιπόν είναι από τις καλύτερες επιλογές που θα μπορούσε να κάνει ένας γονιός για το παιδί του. Είναι ένας ευχάριστος και δημιουργικός τρόπος να κοινωνικοποιηθεί και να μάθει καινούργια πράγματα. Σύντομα, θα γίνει από τις πιο ενδιαφέρουσες ασχολίες του και στο τέλος θα γίνει η αγαπημένη του εβδομαδιαία απασχόληση.