Μαθήματα χορού Σαλσα

Η Salsa είναι ένα μοναδικό είδος χορού που γεννήθηκε στην Καραϊβική, στην Κούβα, από ισπανόφωνους της Καραϊβικής και από ισπανόφωνους μετανάστες στις ΗΠΑ.

  Αναμειγνύοντας στοιχεία από διαφορετικούς χορούς δημιουργήθηκαν διάφορα στυλ salsa. Ανάλογα λοιπόν με την γεωγραφική περιοχή στην οποία έχει μεταδοθεί η salsa  και έχει αναπτύξει, μέσω του αυτοσχεδιασμού, διάφορες αλλαγές στο πάτημα ή στο τρόπο με τον οποίο χορεύεται παίρνει άλλο όνομα το στυλ. Το κάθε στυλ ξεχωρίζει από το άλλο σε λεπτομέρειες αλλά βασίζονται όλα στο ίδιο είδος χορού. Υπάρχουν πολλά στυλ σε αυτό το είδος. Υπάρχει η salsa Κούβα/Κασίνο που χορεύεται στη Κούβα και στο Μαϊάμι, salsa Ρουέδα που αναπτύχθηκε στην Αβάνα, salsa Φιλλιπίνα που χορεύεται στη Ρόντα Μανίλα, salsa Νέας Υόρκης και Πουέρτο Ρίκο, salsa Λος Άντζελες, salsa Κούμπια που χορεύεται στο Μεξικό, την Κεντρική και Νότια Αμερική και salsa Κάλι που χορεύεται στη Κολομβία. Για παράδειγμα στη salsa Ρουέδα όλα τα ζευγάρια χορεύουν σε έναν κύκλο μεταξύ τους, δίνοντας τα χέρια και αλλάζοντας ο καβαλιέρος τη ντάμα του με την επόμενη, μετά από κάθε φιγούρα. Στα υπόλοιπα στυλ τα ζευγάρια χορεύουν μόνα τους, όχι σε κύκλο. Η salsa Νέας Υόρκης, για παράδειγμα, χρησιμοποιείται περισσότερο από τους επαγγελματίες χορευτές, ενώ τα άλλα στυλ όχι.
  Λόγω της μεγάλης ζωντάνιας που προσφέρει αυτός ο χορός, της ενέργειας και της κίνησης έγινε ιδιαίτερα αγαπητός και γνωστός στην Ευρώπη. Οι φιγούρες που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε συνδυασμό με την συνεχόμενη γρήγορη κίνηση του χορού προκαλούν μεγάλο ενδιαφέρον σε όποιον έχει την τύχη να παρακολουθήσει αυτό το θέαμα. Ο καθένας μπορεί να γίνει μέρος αυτού αρκεί να το θέλει. Επειδή η σχολή μας θέλει να προσφέρει τις γνώσεις της πάνω σε αυτό το χορό για να μοιράσει στο κόσμο ζωντάνια, ενέργεια, ομορφιά, εκτόνωση και διασκέδαση δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει τη salsa στο πρόγραμμά της.
  Αν θέλετε να γνωρίσετε αυτό το χορό γιατί σας αρέσει, γιατί θέλετε να εκτονωθείτε, γιατί θέλετε να νιώσετε ζωντανοί, γεμάτοι αυτοπεποίθηση..κάνετε το βήμα και ελάτε να τον ζήσετε από κοντά!