Μαθήματα χορού σουίνγκ (Swing)

Κέφι, χαρά  και πολύ ενέργεια είναι τα πρώτα πράγματα που παρατηρεί κάποιος σε έναν χορευτή Swing!!!
Ο χορός που μοιάζει με ξέσπασμα, επανάσταση ,απελευθέρωση της τρέλας και της ενέργειας που είναι κρυμμένη βαθεία  μέσα μας !!
To Swing αποτελείται από μια ομάδα χορών οι οποίοι αναπτύχθηκαν πάνω στη Jazz μουσική τις δεκαετίες   1920-1940. Οι πιο γνωστοί από αυτούς ήταν οι LindyHop , Balboa , Collegiate shag και Charleston . Στις μερες μας , ο πιο διαδεδομένος από αυτούς είναι το Lindy hop.
To Lindy hop έχει τις ρίζες του στο Χάρλεμ της ΝέαςΥόρκης και βασίζεται πάνω στο Jazz, το Tap , το Breakaway και το Charleston.
Είναι ο πιο  ρυθμικός και άκρως διασκεδαστικός χορός και χορεύεται τόσο σε ζευγάρια όσο και σε σόλο .
Αγόρια ντυμένα με τιράντες, ριγέ μπλουζάκια και γραβάτες . Κορίτσια με αέρινα φορέματα , περιποιημένα μαλλιά και χαμηλά παπούτσια , αφήνονται στους  ξεσηκωτικούς ρυθμούς της Jazz μουσικής και το partyξεκινάει!!
Το Lindy Hop γνώρισε μεγάλη δημοσιότητα κατά τη δεκαετία του 30 , εξασθένησε μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο αλλά εμφανίστηκε ξανά στο προσκήνιο τη δεκαετία του 80. Έκτοτε έχει αποκτήσει πολλούς οπαδούς με μεγάλη απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική.Mαθήματα,παραστάσεις , whorkshops και πολλά άλλα events διοργανώνονται με βάση αυτό.Σήμερα το Lindy Hop όχι μόνο δεν έχει παραμείνει σε social μορφή αλλά το αγωνιστικό του επίπεδο αποκτάει συνέχεια οπαδούς.
Οι χοροί Swing είναι αναμφισβήτητα από τους πιο ανεβασμένους και χαρούμενους χορούς. Όταν πάρεις την απόφαση να τους γνωρίσεις θα δεις αλλαγές όχι μόνο στο σώμα σου αλλά και στη διάθεσή σου! Καθώς το Lindy Hop αποτελείται από τόσο γρήγορα βήματα, η βελτίωση στην αντοχή και το σώμα  σου θα είναι πολύ εμφανής!
Το γεγονός του να πιαστείς με κάποιον/α παρτενέρ και να χορεύεται μαζί στον ίδιο ρυθμό σου δίνει την ευκαιρία να μοιραστείς την ενέργεια και τα συναισθήματά σου μαζί του/της.
Κάθε μάθημα είναι κι ένα party που δεν πρέπει να χάσει κανείς!!