Ο χορός οριεντάλ,

(η χορός της κοιλιάς, όπως είναι ως επί το πλείστον γνωστός στον δυτικό κόσμο) είναι ο σημερινός αποκαλούμενος χορός της ανατολής. Ειναι η πιο αρχαία τέχνη του χορού μια και η ιστορία του χάνεται στα βάθη των αιώνων. Σύμφωνα με κάποιες θεωρίες προέρχεται από τις τελετουργίες γονιμότητας της μέσης Ανατολής ,της κεντρικής Αφρικής και της Μεσογείου ή από τις τελετουργίες προς τιμήν των Θεών της γονιμότητας. Γνωστές για τις θεραπευτικές τους ιδιότητες, οι κινήσεις του οριεντάλ, ξεκίνησαν για να βοηθάνε τις γυναίκες στη γέννα, αλλά στο πέρασμα των αιώνων, εξακολουθούν να προσφέρουν σωματική αρμονία και εσωτερική ομορφιά.!

Παρότι φαινομενικά ο χορός της κοιλιάς είναι αρκετά ελεύθερος, στην πραγματικότητα διέπεται από κανόνες, και είναι εκτελεστικά ιδιαίτερα δύσκολος. Υπάρχουν πολλά είδη χορού της κοιλιάς, ανάλογα με τη μουσική, την προέλευση και το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

Τα μαθηματα περιλαμβανουν ενα διεξοδικο ζεσταμα για δυναμη και ευλιγισια, ασκησης τεχνικης, διασκεδαστικους συνδυασμους και χορογραφιες!! Το μαθημα είναι διασκεδαστικο αλλά και μια πραγματική πρόκληση!!!